fredag 26 februari 2010

Reuben Addis: Preview Style


Loggade in på facebook ikväll och såg att den alltid så ödmjuka Reuben Addis lagt upp en del previews på låtar från sitt kommande album, "Thank You Jah". Reuben Addis är en äldre man från Bedford i England som bubblat under ytan inom UK-rootsen sedan sina yngre dagar på mitten av åttiotalet. Började tidigt på åttiotalet som MC på Malachi Rastanational tillsammans med Jacob Naphtali, Idren Natural m.fl. Har legat lågt alldeles för länge för att nu på senare tid få alltmer uppmärksamhet då fler och fler gamla låtar och framförallt nya låtar börjat sippra ut i form av vinylsläpp och dubplate runs på sound systems. Ett exempel är "Jah Kingdom Come", som länge varit en efterlängtad plate speciellt på Tesfa, som efter åtskilliga år från att den gjordes äntligen blev tillgänglig för allmänheten för lite mindre än ett år sedan. Reuben har sedan några år tilbaka arbetat på det album som vi nu får höra lite previews på. Ursprungligen var den tänkt att släppas Maj 2009 men har därefter blivit uppskjutet åtskilliga gånger. Men. Den som väntar på något gott...

10 - Reuben Addis - Over You by reuben_addis

Reuben Addis - Why(Dreader Than Dread) by reuben_addis

onsdag 24 februari 2010

Timo Lassy: Ya Dig?


Glömt bort var jag hörde talas om Timo Lassy första gången men bättre jazz får man leta länge efter. Speciellt sådan som görs idag. Nya LP'n "Round Two" är helt tok grym. Visst, det är retro vibe hela vägen men med tanke på att alla låtar är originalla kompositioner och inga gamla standards så är det bara att ta av sig hatten. Överhypade jazzvokalisten Jose James gästar på två låtar som faktiskt är det bästa jag hört honom presetera hittils (har dock inte hört nya albumet "Blackmagic" som kom för någon månad sedan). Ett extra super plus är att om man köper LP'n får man en kod med vilken man kan ladda ner albumet som mp3:er också. Fem plus i kanten för det. Ska ni köpa en jazzplatta i år så köp denna... eller nya Build An Ark LP'n "Love Pt.1". Now you know, Finland's where it's at, ya dig?

Timo Lassy - Round Two from Ricky-Tick Records on Vimeo.

tisdag 23 februari 2010

Teebs: Untitled 4


Jag fick ett mail från Teebs med lite misc info om kommande utställningar och spelningar. Och. 2010 verkar bli året då debut albumet på Brainfeeder samt projektet med Jackhigh dyker upp. About time.

LINK: Teebs - Untitled 4

Det har varit länge sedan jag lyssnat på Teebs så därför blev jag glad av att bli påmind om honom då hans ljudlandskap är bra terapi för denna årstid och framförallt min sinnesstämnning just nu.

Är Du Någons Favorit?: Miranda July


I väntan på att berika våra liv med tankar och förundran över livets vardgliga stordåd och tragedier kan vi se nedanstående kortfilm av världens bästa regisör och manusskrivare just nu i denna sekund, Miranda July.