måndag 18 maj 2009

Matthew McAnuff: Be Carefull

Det har gått lång tid nu sedan jag blev riktigt hypad av en bra roots låt. Det mesta låter helt ok på sound men när man sitter hemma framför laptopen så faller det mesta helt platt. Tråkigt men sant. På släpp från Jamaika handlar det i många fall om att dom mixat sönder låten dvs att den är så komprimerad eller radiovänligt mixad att det bara blir tråkigt att ens försöka. Från UK-roots/dub hållet så känns det mesta rätt slätstruket eller överhypat. Jag har inte hunnit höra nya Dubkasm LP'n så tänk bort den. Anyways. Det är sent och jag måste sova. Hör på alstret nedan av Matthew McAnuff. Det är låtar som dessa som inspirerar. Som sagt...tune! Släpptes nyligen på 7:a på Makasound's dotterbolaget Inna De Yard. Höll även ögonen öppna för "Di Herbs" som kommer släppas på franska Own Mission labeln inom kort. Ites.




"I say you got to be carefull in this time, know your role and try learn your life, ina this ya time you can not move like you're blind, nobody move becau you get left behind" - Matthew McAnuff (från "Be Carefull"

2 kommentarer:

  1. Ja, jäklar vilken låt. Är det Winstons son?

    SvaraRadera
  2. yes, it is. märks inte så nämnvärt på rösten dock. såg nyligen att han kommer till uppsala i sommar med resten av inna de yard possen. so you know.

    SvaraRadera