måndag 9 mars 2009

Ironworks Showcase: Uppsala 090228


Lite sent omsider kommer här lite insight om hur Ironworks spelning i Uppsala var för en vecka sedan. För den oinvigde så hade Uppsala soundet Meditative Sounds bjudit in två av UK dubbens tidiga stilbildare för en live session lördagen den 28:e Februari på Drottning Viktoria i Uppsala stad. Ironworks Dread som är ena halvan av Dread & Fred som ligger bakom en av UK dubbens tidigaste och mest klassiska låtar, "Warrior Stance", hade alltså infunnit sig i Uppsala tillsammans med mic chantern I Natural från väl respekterade InI Oneness (som även inkluderar Ras Iyah).

Kvällen började med en warm-up signerad Meditative Sounds som bl.a innehöll Tes Fa Siyon's mästerliga "Evil Inevitability" och plates från Shiloh Ites och Doniki som dom spelat flitigt den senaste tiden. Runt halv ett intog sig Ironworks crew och hälsade alla välkomna för att göra sin första spelning tillsammans på hela 10 år. Efter att öppnat upp med "Mighty Sounds" och "Ironworks" så droppas "Warrior Stance" som verkligen lyfter dansen till ny nivå. När Dread sedan lyfter nålen för en ny start vrålas det högt och länge tills det välkända introt åter gör sig hört. Därefter följer bara ny produktioner från Dread som nu lämnat över micken till Natural som i troget Rasta manér chantar: "hail up the king, love is what we bring...".

LINK: Ironworks Dread & I Natural - Uppsala 090228

För oss som inte rädds att röra på oss blev det snabbt varmt och även oundvikligt att inte fortsätta då Dread droppar den ena platen mer drivande än den andra. Och Natural är naturligtvis inte sen med att mana på och hålla ångan uppe. Min personliga highlight från kvällen var dubplate cutsen på Daweh Congo's "Let Us Be Friends" som släpptes på 10:a på Hands & Hearts labeln förra året. Minst sagt well heavy!

I helhet var det en riktig bra session. Majoriteten av folket slöt upp något sent men det var absolut inte så lite folk som sagts på annat håll. För er som tycker om soundtapes så finns Ironworks bidrag att ladda ner på länken här ovan. Foton och en samling videos från kvällen finns att beskåda på all-tribes-welcome.

Intervjuver gjordes med både I Natural och Ironworks Dread i början av kvällen. Tyvärr uteblir Dread's bidrag då det dagen efter upptäcktes att minidiscen inte tagit upp ca 30 minuter långa samtal som hölls med Ironworks Dread. Var den återstående intervjuvn med Natural kommer figurera återstår att se. Watch this space.



"Check yah. Rastafari seen. Greetings to everyone Sweden. Ironworks in session. It's been a long time now. Over 10 tens years seen. Bless" - Ironworks Dread hälsar alla välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar