måndag 13 juni 2011

Shiloh Ites: Icho Candy


Yes yes, måste göra er medvetna om Iyah One's kommande släpp på egna Shiloh Ites labeln där han arbetat med smått obskyra Jamaica sångaren Icho Candy som hade sin "storhetstid" under 80-talet och fick något av en revival på 90-talet iom hans Jah Shaka proddade LP "Glory To The King". Iyah är en man som arbetar länge och väl med sina rytmer för att få till den rätta stämningen och vajben, och det märks (!) när man lyssnar på hans alster. Testa numera klassiska "Throw Down Your Arms" (och glöm inte dubcutsen!) med Willi Wililams på vox så fattar ni vad jag menar.





Näst ut på Shiloh Ites labeln är alltså Icho Candy med "Babylon Wanted" och för ovanlighetensskull så har Icho voicat något som inte är en uptempo låt. Låten i sig själv växer vid varje lyssning. På 12:ans B-sida hittar vi kvalitetsstämpeln själv Jah Melodie, med en av mina absoluta favoriter från honom, "Up With The King". Det blir glad av denna släpps så fler kan höra och lyssna på den även i sin privata sfär och inte bara på de fåtalet sounds som haft denna snurrande som dubplate. Och i vetskap av att det finns en del dubcuts på denna så är jag nyfiken på vilka som kommer finnas på vinyl. Den ena är bättre än den andra så besviken kommer ingen bli, än mindre jag. Någongång i augusti/november finns den på marknaden. Se till att skaffa dig ett ex genom Iyah själv eller din lokala skivhandlare så du inte ångrar dig vid senare tillfälle då den är long gone. "Produced and inspired by the divine power of Haile Selassie I" som det brukade stå på de gamla Rockers vinylerna. Jah lever.





"Down with destruction, up with the king, forward commandments with love and life within, down with confusion and up with the cure, 'cause the youths of today, them searching for more" - Jah Melodie (från "Up With The King")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar