söndag 5 februari 2012

BJ The Chicago Kid: Lady Lady mm...


Det är rätt ofta som jag väntar med att posta saker för att jag vill skriva något bra till det istället för att bara go tumblr style on you. Mest egentligen för att det är något som jag tycker är såpass bra att det förkänner något litet extra, som här:

Om ni som mig lyssnat en del på Kendrick Lamar's "Section 8.0" och Schoolboy Q's "Setbacks" under 2011 så var det svårt att inte ha uppmärksamma den honungslena men återhållsamma sammetsrösten tillhörande BJ The Chicago Child. Framförallt Kendrick's "Kush & Corinthians" går på högvarv (eller hög rotation av 0 och 1:or) fortfarande, inte helt men, mycket pga BJ's bidrag. Han har det där tonlägget som påminner mycktet om D'Angelo och en tidig Bilal men istället för att klä sig i en neo-soul outfit lutar det mer mot 90-tals rnb, som många gånger var skönsång lite softare hiphop beats som grund.

Han har några tapes ute, en som är rätt dålig som mest består av halvdana live upptagningar och en väldigt otippad Little Dragon cover, och andra som är helt ok men inte riktigt av samma skärpa som han visat när han gästat hos andra på senare tid. Om något kolla upp hans "A Taste of Chicago Mixtape" som är klart bäst och absolut mer än ett ok. Ett nytt album/mixtape är också på gång, "Pineapple Now-Laters", och om inget annat droppar det februari den 14:e. Så hold tight, snart kommer det mer av det ni kan höra nedan:


LINK: BJ The Chicago Kid - Dream II




LINK: BJ The Chicago Kid - His Pain feat Kendrick Lamar




LINK: BJ The Chicago - Lady Lady

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar