onsdag 21 januari 2009

New Romantic Posse: Radio


Efter att vibes46.com la ner sin verksamhet så har det bildats ett tomrum vad gäller alternativ svensk (internet som vanlig) radio med program som har full fokus på reggae. Jag är lite osäker ifall Ashman fortfarande kör sitt Reggae Attack på MRS 90.5 FM men i övrigt så är det torrt, som en herbalist skulle uttryckt det. Tills nu det vill säga. Step in New Romantic Posse!

Sedan den 7:e december 2008 och varannan söndag framåt har New Romantic Posse levererat det bästa av det bästa inom rub-a-dub reggae mellan 15.00-16.00 på THS Radio 95,3. Då New Romantic dvs Kalmarsönerna Joakim (Bubbly Ranking) och Jens (Canon Me), som numera lever i Stockholms exil, har en stor förkärlek för reggaens 80-tals period så har just den fått ta nästintill allt utrymme hittils. Tills nu det vill säga. I söndagens program gästade Stockholms soundet Tesfa som resulterade i diskutioner runt skivköpande, Jah Shaka och soundbusiness i allmänhet. Selection stod Tesfa för programmet ut och förutom nya tunes från Dub Judah och Tena Stelin fick vi även bekanta oss med osläppt material från Ras Theo och Tesfa's tilltänkta framtidsrelease med Jah Zebi. För er som inte lyssnade live & direct på etern eller nätet så spelades programmet in och finns att ladda ner på länken här nedan. Go get it!

LINK: New Romantic Radio med gästande Tesfa Sound System 080118

Playlist:
1. Cornell Campbell - Rock My Soul (Gussie P LP)
2. Vivian Jones - Live Hate (Imperial House 10")
3. Dub Judah - From The Foundation + dub (Sufferas Choice 7")
4. Tena Stelin - Chant A Psalm + dub (Dub Corner LP)
5. Ras Theo - Africa + dub (Reuben Addis-produktion)
6. Winston »Sugarcane« Fergus - Nah Run (King Earthquake 10")
7. Jah Zebi - Yeshemabeth + dub (Viktorious- och Tesfaproduktion)
8. Emotions of Rebellion + dub (Tesfaproduktion)
9. Father Melody (Tesfaproduktion)

Kommande programmet den 1:a februari kommer tillägnas dub och åter dub. Detta i minne till King Tubby som den 6:e februari för 20 år sedan blev mördad. I framtida program finns också idéer att köra live sessions med inbjudna deejays och sångare. För att dom citera dom själva: "idéerna är många men tiden knapp". So be ready to log on and catch the vibes. Kolla även in deras New Romantic blogg där spellistor och relaterad info finns att hämta. Go get romantic!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar