söndag 25 januari 2009

Soundtape Extravaganza Del 2

Dags för del 2 av Soundtape Extravaganza. Denna gång har jag grävt fram ett äldre tape med gamla Gloucester soundet Jah Trinity. Deras soundtapes är smått obskyra då så få finns i omlopp men de som jag hittils kommit över är helt klara favoriter.

Jah Trinity kom till 1985 då barndoms kamraterna Milton, Terry Gad och Raf bestämde sig för att bygga om sitt dåvarande sound, Lord Demonstrator, och helhjärtat gå över till att spela musik som highlightade Rastafaris ideologier och levnad. Med hårt arbete och förtjänsten att kunna skapa sin egna unika vibe i dansen blev Jah Trinity snabbt ett av Englands mer ryktbara warrior sounds. Fram till att soundet såldes 1999, till vad som skulle bli Italiens mest välkända roots sound King David Warriors, hann Jah Trinity sprida sitt gospel om Rastafari i flera av Englands många städer. Under 80-talet gjorde dom även en kortare turne runt om i England tillsammans med Jah Shaka och har även spelat med och mot top sounds som Jah Tubbys, Jah Youth, Aba Shanti och Iration Steppas för att nämna några.

Inspelningen som här presenteras härstammar från en session i Bristol under 1995. Mer info än så har jag inte. Selection mässigt så får vi bekanta oss med alster från Danny Red, Twinkle Brothers, Sanchez och Dub Judah m.fl. Från att ha hört fler Jah Trinity tapes från samma period så skulle jag chansa på att detta är inspelat rätt tidigt under kvällen, en så kallad warm-up, men tro inte att det är sämre för det. Tvärtom. Pure vibes from start to finish.

LINK: Jah Trinity Sound System in Bristol 1995

"Sounds called Jah Trinity in yuh area!" - Jah Trinity i Bristol 1995

2 kommentarer:

  1. yo..jag har ju för övrigt den tubbys vs trinity.....när trinity hårdkör den kuntus duben ni brukar spela...WE AGO RUN DEM OUT OF AFRICAAAAAA.....

    SvaraRadera
  2. Har den också. Hård tape. Kolla också upp deras Bristol 1990 tapes som vardera består av ca 70% Kuntus plates. Top notch material!

    SvaraRadera