söndag 12 april 2009

Bunningtone Judah: Itrol Tower Style


Varje söndagar mellan 7 och 9 (svensk tid) sänds "Roots & Culture Sundays" på Saferadio. Programmet leds av Junior T som varje vecka spelar oss ett bra urval av de senaste UK-roots/dub vinylerna tillsammans med en hel del promos och en och annan olden goldie. På senare tid har det passerat gäster i form av producenter och mcs i och med varje program. Förra veckan var det Bunnington Judah från Chapeltown Leeds som fick ta plats i studion. Bunnington Judah är en sångare och producent som varit med i scenen i en massa år men, som många andra, hållit en rätt low key profil. Han har figurerat som deejay (mc) på Iration Steppas och andra Leeds sound men det är främst för sina producent egenskaper som han gjort sig ett namn inom sound scenen.

Från att Bunnington Judah tar över showen spelas det dubs från hans eget arkiv från start till slut. Det är sparsmakat, monotont, mycket moll och det är märks väl att musiken är skapad med soundsystem play i åtanke. Lyssna bara på den introducerande "Dark Water Symphony" med sitt 2 minuter långa intro som slutar i en marcherande King David style stepper. Rough! Nedan har ni en link till Bunnington Judah's 77 minuter långa set.

LINK: Roots & Culture Sundays w/ guest Bunnington Judah @ Saferadio 090405

På senare tid har Bunnington Judah även gängat sig med Dubateers som släpper hans "Love Jah" på 10:a inom kort. Hold tight for that one.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar