lördag 4 april 2009

Dubkasm: Sufferahs Choice Showcase


Liksom inom alla musikgenres så diskuteras det helt onödigt om vad som är bäst från den ena dagen till den andra. Dvs den klassiska nya mot det gamla diskussionen. Inom reggae brukar det också handla om digitalt versus live instrument. Det ena är bättre än det andra pga bla bla bla. Det ena är det som satt grunden och det andra framtiden, m.m. Personligen tycker jag om båda stilar lika mycket då en bra låt är en bra låt. Simple and plain.

Inom UK-roots/dub scenen, som mer eller mindre såg sin renässans i början av 90-talet pga sin hårda digitala framtoning, har ett fåtal producenter gått tillbaka till mer live instrumention i ett försök att fånga den varma känsla och groove som är så svår att återskapa digitalt. Duon Dubkasm (bestående av Digistep & DJ Stryda) från Bristol England har legat på framkanten med just detta och med smart promotion och framförallt väldigt bra låtar har dom nästan blivit synonyma för hur bra analog UK-roots låter idag, trots att ett flertal av deras tidigare släpp även innehållit en hel del digitala element. Anyways, dom har en LP som efter mycket arbete nu ska släppas i april. "Transform I" är titeln på LP'n som kommer släppas på dubbel vinyl på deras egna Sufferahs Choice label.

Sufferahs Choice är även namnet på ett radioprogram på Passion Radio Bristol som ena halvan av Dubkasm, DJ Stryda, håller en gång i veckan sedan många år tillbaka. Jag tror det var i december de körde ett showcase på Sufferahs Choice där det spelades gamla demos, låtar från kommande LP'n samt annat från deras tidigare släpp. Det spelas bl.a en samba version av deras "Moses" och en helt brutal ny dub vid namn "City Walls" som båda till vår lycka kommer finnas med på "Transform I". Ifall ni inte är bekanta med Dubkasm eller helt enkelt missat programmet så har ni en treat framför er. Pure vibes!

LINK: Dubkasm Showcase @ Sufferahs Choice Passion Radio Bristol 2008





"Strictly ital food ini put ina the pot, strictly ital herb ini put ina the chalice, so right yah now ini gonna run this ital dubkasm rhythm ya'll!" - Ras Addis (från Dubkasm's "Strictly Ital")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar