torsdag 18 december 2008

AKAI MPC Specialist


Under alla år jag lyssnat på hiphop så har jag flertalet gånger återkommit till tanken att inskaffa en sampler med pads. Mestadels har dessa stunder varit efter att man fått fötter bortsvepta av super beats från mästare som DJ Premier, Beatminerz eller Pete Rock och många gånger har man vid närmare eftertanke kommit på att det faktiskt krävs en hel del talang och hårt arbete bakom sådana beats och inte bara en snygg och åtråvärd sampler. Men varför sluta drömma för det?

Sist jag kom på sådana tankar var när jag fick upp ögonen för J Dilla och Madlib på allvar. Att jag diggat deras produktioner flera år innan jag ens visste vem dom var räknas inte (se Pharcyde, Ummah och Alkaholics). Det var främst på deras gemensamma fullängdare "Champion Sound" under namnet Jaylib som gjorde mig nyfrälst och där att tanken dök upp igen. Produktionen på den LP:n är helt brutal. Jag ska inte ens försöka beskriva det. Ni får kolla upp det själva ifall ni inte hört den ännu. Anyways sen dess har dessa tankar legat på i dvala tills jag fick syn på Q-Tip's nya LP, "The Renaissance", där han står poserande med en AKAI MPC2000xl sampler. I dagens läge har tanken varit mer en ungdomsdröm än något jag strävat efter, men efter att ha sett nedanstående video där nya (well, ny för mig i alla fall) producentundret Exile går lös på ännu en AKAI MPC så har hjulen börjat snurra igen....


Exile - Bounce from Okayplayer on Vimeo.

Det kan förövrigt nämnas att Exile är aktuell med en instrumental LP vid namn "Radio" vilket jag inte hört men blivit mäkta nyfiken på i skrivande stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar