tisdag 13 december 2011

Main Attraktionz - Peaking Lights Remix


En klar favorit bland all musik som kom 2011 är Peaking Lights "936". Dov muller bas, ekande syntar, distade trummor i glitchtakt med reverbdränkt proggsång genom ett lofi bord var helt enkelt ett så bra koncept att deras skivbolag nu vill vinna dom lite ny publik genom att låta ett gäng musikskapare från helt skilda områden (genres) göra var sin remix och därefter släppa dessa på en special limited edition 12:a.

En special limited 12:a kan vara allt från 200-2000 ex beroende på namn. Vad dock inte många tänker på är att t.o.m stora namn egentligen inte säljer så sjukt stora kvantiteter, så större delen av alla vinyler som når marknaden är faktiskt limited edition trots att dom inte marknadsför som det.

Anyways, och väldigt otippat så har ständigt förbättrade Oakland sönerna från Main Attraktionz fått sig äran att krydda "Marschmellow Yellow" på sitt eget sätt, och bland namn som Dam-Funk, Adrian Sherwood (som är sjukt överskattad) och Pattern, toppar dom enkelt med sitt bidrag.

LINK: Peaking Lights - Marshmellow Yellow (Main Attraktionz Remix)

Squadda B och Mondre samplar helt enkelt originalet, lägger raps och gör låten till sin egen. Som man ska göra helt enkelt. Och det blir en av de bästa låtarna jag hört från duon hittils. Riktig ricky musik. Tror jag måste lyssna igenom "808's and Dark Grapes II" igen. Var la jag elden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar