måndag 12 december 2011

Schoolboy Q: Setbacks


Blev påmind om Schoolboy Q av Steady Mobbin i helgen som slog huvudet på spiken med "I en tid där nästan alla rappare (av det manliga könet....) rappar om att de har det bästa weedet, snyggaste tjejerna och nyaste gearsen är det inte lätt att skilja fakta från fiktion. Man får helt enkelt värdera variation i rap genom att en del lyckas få in andra ämnen. Inte den lättaste uppgiften 2011. Schoolboy Q lyckas med denna bedrift galant - det blir mycket weed, girls och pontiacs, men också prat om mormor, backinthedays minnen och kepsar". Yea, Schoolboy Q är egentligen allt det jag hoppades Kendrick Lamar skulle vara efter att ha hört "A.D.H.D" första gången.

LINK: Kendrick Lamar - Section 8.0 (mixtape)

Nu är de båda långt från dåliga, i samma crew (Black Hippy) och på samma label (TDE), but still. Kendrick har fått all hype för att han linkat med Dre. All respekt till honom men Schoolboy Q's "Setbacks" har mottagits väl bättre och haft en klar större rotation i sin helhet här hemma än "Section 8.0", men hey, det är ingen tävling, just saying. Å andra sidan har Kendricks grejer mer av en mainstream feel så det är förståligt.

LINK: Schoolboy Q - Setbacks (mixtape)

Nästan ett år har gått sedan "Setbacks" släpptes lös på nätet och snart är det dags för uppföljaren "HABITS N Contradictions" som sett ett par previews den senaste tiden, och jag tror nog att det kan bli lika bra som sist. En sak är dock säker och det är att han väljer riktigt bra beats och är riktigt bra på att möta upp dom också. Undrar om ASAP Rocky som nu är hype boy No 1 gästar efter att Schoolboy Q gästade och totallt mördade med sin vers på hans "Brand New Guy"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar