fredag 30 december 2011

Iman Omari: Energy


Sen i somras har jag försökt få tag på mer än youtube videos med Iman Omari (även aktiv under namnet Emon). Han har säkert en tio tjugo stycken uppladdade så varför han inte samlat några tunes och släppt några mp3 eller känns oklart. Jag fick upp ögonen för Iman Omari genom hans #DEST (Don't Ever Stop Trying) vänner i Overdoz och det framförallt tack vare deras "You're Blowin´ It". Tillsammans med THC! producerade och medverkade han på en handfull låtar på Overdoz "Live For, Die For" tape som kom tidigare i år.

Det är ingen hemlighet att amerikanska västkusten har en välmående och progressiv scen med många alternativa beatmakare som nu dom senaste åren börjat blomstra på allvar. Och det är just denna scen jag egentligen tycker att Imani är en del av men ändå inte. Vad som gör Iman Omari speciell i detta sammanhang är att han tillför en soulfull känsla i sina arrangemang och sångbidrag som jag inte stått på i annat än möjligen Shafiq Husayn. Just med sången har han lyckats hitta något helt originellt. Jag vet inte hur han gör det men trots att han kan sjunga så filtrerar han sången genom någon typ autotune/vocoder/flanger/phaser-aktigt som gör sången helt hypnotiskt. En liknande nämnare är The Weeknd men ändå inte då hans sång är mer ett element av kyla medans Imans är värme som den sol hans Kalifornien får känna av varje dag av året.

LINK: Iman Omari - Energy (EP)

Slöhet är också en stor nämnare i Imans musik. Det går inte direkt fort, trots att det händer en massa och det är väl kanske det som är till hans fördel dvs att han då kan smycka musiken i de utrymmen som gör sig tillkänna när BPM'n ligger betydligt lägre än 92. Det är nytänkande och likt, säg, Main Attraktionz så tar det ett par vändor innan man kommit ner i varv och förstår vad det handlar om. Rnb för rymdresor. Rulla en ricky annars så är ni där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar