söndag 11 december 2011

Stockholmssyndromet: 1 (S&C)


Vet inte direkt vad jag ska skriva om det här. Det är sjukt nice och som många gånger så tar det ett tag innan det når mina öron men fick höra den här för några månader sedan och kommer liksom ständigt tillbaks till den. Det handlar alltså om Stockholmssyndromets "1" från deras "Ettfyranågonstans?" album från 2009 som blivit screwad och choppad av Petter417 från Svenska södern. Petter417 har haft det goda örat att inte choppa sönder låten utan istället hållit det sweet som många av (vad jag antar är) hans US inspirationer ibland har en tendens att inte göra. Genom att sakta ner allt på halvfart har han lyckats höja nivån ytterligare då man liksom gungas in i den redan grymma produktionen ännu ett snäpp samt att texterna nästan kastas i ansiktet på dig då texterna känns som dom nästan bokstaveras för dig. Hoppas Petter417 gör ett projekt av att screwa och choppa fler svenska framtida hiphop favoriter och inte nöjer sig med den här för det här ÄR top notch.

LINK: Stockholmssyndromet - 1 (Screwed & Chopped av Petter417)

Original version:




"Trött på infantila stilar. Den mesta svenska svenska rappen har mindre substans är Tila (Tequila) ohhh..." - Skizz (på Stockholms-syndromets "1")

2 kommentarer:

  1. åh tack, va kul att höra att du verkligen uppskattar den!

    ja kommer göra mer, allt handlar om att hitta tiden bara, på bloggen har ja ju mest lagt upp RnB (o Orup :) ) men det kommer mer rap jag lovar.

    PS ja e från Göteborg, kanske e södern från ditt perspektiv iofs, ja vet ju itne var du sitter :)

    SvaraRadera
  2. yea, du vet sthlmare, allt söder om västerås är söder och det säger väl allt? haha. tänkte faktiskt inte på det, men det lät bra så det fick vara. keep up the good works!

    SvaraRadera